Spuugt je baby veel?

Is je baby erg onrustig? Huilt hij/zij veel tijdens en na een voeding of wil hij/zij helemaal niet drinken? Is hij/zij ontroostbaar en slaapt hij/zij slecht? Dat kan het zijn dat je kleintje last heeft van reflux.

Wat is een reflux?

Bij een reflux stroomt de maaginhoud terug in de slokdarm> Bij baby’s komt reflux regelmatig voor. De sluitspier tussen de slokdarm en de maag is dan nog niet helemaal ontwikkeld. Reflux is niet te genezen. Vaak ontwikkelt de spier zich in het eerste jaar en zullen de klachten verdwijnen.

Wat zijn de symptomen van reflux?

* Veel huilen, ontroostbaar zijn. * Slecht slapen, hazeslaapjes, wordt meestal huilend wakker. * Vaak de hik. * Veel slikken en smakken. * Zuur ruiken. * Overstrekken. * Moeizaam drinken. * Overmatig kwijlen en spugen. Er zijn twee vormen van reflux: “gewone reflux’ en verborgen reflux.  Bij de eerste spugen baby’s regelmatig.  Bij verborgen reflux spuugt de baby niet, maar komt de maaginhoud omhoog en zakt deze weer terug naar de maag. Gewone reflux is vaak ongecompliceerd en heef meestal geen behnadeling nodig. Een ander verhaal is het bij een gecompliceerde vorm van reflux, zoals verborgen reflux. Deze baby’s huilen vaak veel en lang en zijn ontroostbaar. Het gehuil gaat ouders door merg en been. En het ergste is, wat ze ook zullen doen, niks helpt. Deze baby’s zullen blijven huilen, omdat ze pijn hebben. Hierdoor slapen ze logischerwijs ook slecht en vaak zijn het ook slechte drinkers. Helaas schrijven de meeste huisartsen maagzuurremmers voor zoals Losec, Nexium of Zantac. Maar het kan ook zijn dat de babý reageert op moedermelk en flesvoeding, waardoor de maagslijmvlies geirriteerd raakt, en deze ongewone reflux oproept. In de Praktijk voor Natuurgeneeswijze zijn wij op de hoogte met deze klachten. Als onderzoek gaan wij kijken naar de borstvoeding van de moeder, als het kind borstvoeding krijgt, naar de producten die de moeder eet of deze wel verdragen wordt door de baby. En we testen de voeding bij de baby uit welke voeding de baby kan verdragen die de moeder eet. Dit doen wij hetzelfde als de baby flesvoeding i.p.v. borstvoeding krijgt, of deze door de baby verdragen wordt. Als wij dit , via bioresonantie therapie, herstellen, kan de baby de voeding weer verdragen zonder bijwerkingen.