Werkwijze

Behandelingen

Bioresonantie therapie is patiëntvriendelijk, pijnloos en heeft geen enkele bijwerking. Hiermee is het een ideale therapiemethode voor baby’s, kinderen en volwassenen. Elke behandeling is individueel verschillend en kan dan ook anders verlopen. Soms moet een behandeling worden herhaald of in fasen worden ingedeeld. Het is van belang dat u de therapeut zo volledig mogelijk informeert over zijn waarnemingen, daar iedereen op geheel eigen wijze op de therapie reageert. Het belangrijkste is dat deze therapie aan de basis werkt en niet aan het gevolg.

Stel u heeft koemelkallergie. U wordt dan via hand- of voetelektrodeaan de uitgang van het Bicom apparaat aangesloten. In de ingangsbeker bevindt zich een buisje met koemelk. Een allergieprogramma wordt in het Bicom apparaat ingetoetst. De positieve trillingen van de koemelk worden omgezet in negatieve trillingen. Na een gebruikelijk aantal behandelingen bent u volledig hersteld van uw koemelkallergie en kunt u de koemelk weer verdragen zonder dat u er last van krijgt. Dit geldt natuurlijk ook voor andere allergieën.

Behandelingsduur

Tijdens de eerste afspraak worden de klachten uitgebreid besproken en wordt u getest op allergenen, orgaanfuncties, virussen en bacteriën, lever- darm- en longschimmels en het functioneren van het afweersysteem. Na 2 weken heeft u een afspraak om uw lichaam voor te bereiden op vervolgbehandelingen. De totale behandelingsduur is een blok vanaf 7 consulten om u volledig te genezen van uw allergieën en/of klachten. Vervolgens kunt u na ongeveer 2 maanden opnieuw laten testen of u blijvend allergie- en/of klachtenvrij bent, ondanks dat u weer de vroegere allergenen tot u neemt.

Bijwerkingen

Gedurende meer dan 60 jaar dat de bioresonantie therapie wordt toegepast, is geen enkele bijwerking geconstateerd. Chronische klachten kunnen tijdens de behandeling in een acute toestand overgaan, hetgeen zeer wenselijk is. Het lichaam geeft daarmee namelijk aan, dat het in staat is zijn langdurige klacht aan te pakken.

Na de behandeling

Uw medewerking aan de therapie is van groot belang. De behandeling kan de afvoer van schadelijke stoffen op gang brengen. Het is belangrijk dat het lichaam deze schadelijke stoffen zo snel mogelijk kwijt raakt. De uitscheiding geschiedt voornamelijk via de nieren en darmen. Om dit te bevorderen is het belangrijk om in aansluiting op de behandeling mineraalarm water te drinken. Twee liter per dag is aan te bevelen en dient enige dagen volgehouden te worden. Als een lichaam veel oude slakken bevat, kan de plotselinge uitscheiding van deze stoffen tijdelijk klachten veroorzaken. Dit is echter alleen een teken dat het lichaam intens reageert. Naast veel water drinken kan ook een goed warm bad of sauna (als de algehele conditie van de patiënt dat althans toelaat) een positieve invloed hebben op de reiniging. In het algemeen gezegd: een gezonde levenswijze en een gezond eet- en drinkpatroon bevordert het resultaat.