Je bent wat je eet? Beter: je bent wat je verteert!

Verteren start bij goed kauwen. Vervolgens komt het eten in de maag terecht. De maag is een zuur producerend orgaan. De natuur heeft dit zo voorzien. In de natuur gebeuren de dingen volgens een logische wetmatigheid en niet anders! Het zuur is noodzakelijk om de eiwitvertering te starten en te zorgen dat ziekmakende bacteriën niet in je darmen terecht komen. Denk maar aan stoofpotjes met vlees, dat meestal wat taaier is. Waarom voegen we azijn toe aan taai vlees? Het zuur maakt het vlees zachter, vlees is eiwitrijk, hierdoor kunnen we het beter verteren.

Als de stap van het aanzuren overgeslagen wordt –  dit gebeurt bij iedereen die een maagzuurremmer neemt, bij alle mensen die 1 u na de maaltijd nog opboeren, een opgeblazen gevoel hebben, een wisselende stoelgang hebben, regelmatige een slechte adem hebben, geconstipeerd zijn, regelmatig last hebben van zuurbranden, een zwaar gevoel hebben in hun bovenbuik, ja en vaak ook moe zijn een uurtje na de vertering –  dan wordt een cruciale stap in je vertering niet uitgevoerd. Het gevolg is dat je heel wat bouwstoffen uit je voeding gewoon niet meer kan opnemen. Je darmen kunnen dan niet meer aan de eiwitten, heel wat mineralen en vitaminen gaan verloren. Vergeet niet dat je lichaam een hele complexe biochemische fabriek is. Iedere ingenieur weet dat als er in een biochemisch proces een stapje overgeslagen wordt, je nooit het gewenste resultaat bekomt.

Kortom, hoe onlogisch het ook klinkt, een zuur brandend gevoel in je maag of slokdarm is in 90% van de gevallen een gevolg van een jarenlang tekort aan maagzuur.

Deel dit bericht.

 

35940308_m-660x330.jpg maagzuur